Рідкий парафін в косметиці, як використовувати

Одним з популярних засобів по догляду за шкірою є рідкий парафін. Він допомагає боротися з різними проблемами, які виникають на дермі.

Що це таке

Парафін являє собою тверду речовину. Він починає плавитися при температурі вище 50 ° С. Косметичний парафін не містить:

  • сторонні домішки;
  • ароматичні речовини;
  • барвники.

У складі можуть бути доглядають інгредієнти і вітаміни. Є ще один різновид – натуральний парафін, в якому містяться продукти бджільництва. Такий продукт у багатьох може викликати алергію, тому підходить не всім.
рідкий парафін

Про холодному парафіні можна дізнатися тут.

області використання

Рідкі парафіни універсальні. Аплікації з них можна робити на будь-яку ділянку шкіри. Маски на основі їх використовуються для вирішення різних дерматологічних проблем, які виникають в будь-якому віці.

Показанням до застосування є наявність:

  • незначних травм і запалень;
  • вугрової висипки без гнійників;
  • лущиться, сухий, в’ялої дерми;
  • набряклості і подвійного підборіддя;
  • зморшок.

Про парафінових ванна для ніг розповідається тут.

Рідкі парафіни допоможуть позбутися від деяких видів алергії, їх використовують при зниженому тонусі, погіршенні кольору і в’янення шкіри обличчя. Косметолог підбирає матеріал і методику індивідуально, при цьому враховуються:

  • потреби пацієнта;
  • стан особи;
  • можливі протипоказання до компонентів.

Найбільш популярним вважається застосування цього матеріалу в гарячому вигляді. Якщо додати в нього кілька крапель рожевого, персикового або какао масла і сік алое, то шкіра буде виглядати після процедури набагато здоровіше.

Можливо вас також зацікавлять електричні рукавички для парафінотерапії.

На відео рідкий парафін в косметиці:

Віск використовується в косметиці, так як він впливає:

  • пом’якшувальну;
  • протизапальну;
  • антибактеріальну.

Дізнайтеся, як робити парафінові маски для обличчя.

Протипоказання до застосування

Косметичні засоби з парафіном можуть викликати алергічну реакцію, тому перш ніж приступити до проведення парафінової процедури, потрібно переконатися у відсутності в складі компонентів, на які є алергія.

Температура маски має велике значення, тому як деяким протипоказані гарячі кошти. Є ряд станів, при яких заборонено використання рідкого парафіну в якості косметичного препарату.

До них відносять:

  • розширені судини, проблеми з ними і серцем;
  • наявність безлічі родимок, гнійничкових утворень, які мокли ділянок;
  • рясне почервоніння і розташовані близько до поверхні дерми капіляри;
  • погана згортання крові;
  • зайва волосатість;
  • вагітність.

При високому тиску також забороняється використання цієї речовини для догляду за шкірою. Також читайте, як користуватися парафінової ванною.

Отриманий ефект

Одна з найбільш ефективних і приємних процедур – це парафінотерапія з використанням медичного парафіну. Результат від її використання помітний відразу після проведення. Шкірний покрив стає гладким і м’яким.

Коли на дерму наноситься плівка з парафіну, відбувається локальне підвищення температури на 1-1,5 ° С. Починає збільшуватися простір між клітинами, розм’якшується верхній роговий шар дерми, відбувається всмоктування різних речовин.

Завдяки відкриттю пір потовиділення посилюється, але волога з покриву не випаровується, тому що дана ділянка шкіри закритий парафіном. В результаті волога знову вбирається в дерму, і її водний баланс відновлюється. Зволоження є основною дією парафіну. Наносяться після процедури лосьйон і крем відмінно вбираються, цьому сприяє те, що роговий шар зволожений, а пори відкриті.

За посиланням докладно розказано, як робити парафінотерапія в домашніх умовах.

Підвищення температури веде до посилення припливу крові і поліпшенню кровообігу деяких ділянок. Внаслідок цього:

  • рухові суглоби краще працюють;
  • тканини відновлюються;
  • ранки, садна і опіки швидко гояться.

Дізнайтеся, як робити парафінові ванночки для рук.

У косметології застосовується жовтий віск, так як в ньому міститься велика кількість вітаміну А.

Маски з використанням рідкого парафіну досить ефективні, тому що вони надають парникову дію. Терапію парафіном особливо добре застосовувати в зимовий час. У цей період дерма лущиться, стає обвітреною.
Шкірний покрив утворює шар, що оберігає епідерміс від негативних зовнішніх факторів, втрати рідини.

Парафін абсолютно безпечний, він впливає на поверхню дерми, не проникаючи в тіло, тому не відбувається її роздратування. Поліпшення циркуляції крові і звернення лімфи сприяє викиду токсинів, а так як розміри їх молекул більше розмірів молекул води, вбиратися назад вони не можуть. Таким чином, ще одним позитивним ефектом процедури є усунення токсинів. Це веде до того, що шкіра починає краще дихати.

Віск – речовина нейтральне, не вступає в реакцію з іншими компонентами. Це робить його незамінним для використання в якості міцної консервирующей в’язкої основи для багатьох препаратів, які використовуються в косметичних цілях.

Парафін входить до складу різних косметичних засобів:

  • лосьйонів;
  • кремів;
  • бальзамів.

Крім цього, дана речовина міститься в аптечних препаратах, які застосовуються для лікування атопічного дерматиту. Процедури з рідким парафіном можна проводити в косметологічному салоні і вдома самостійно. До потрібного стану його доводять шляхом розтоплення в особливій ванні або на водяній бані. Такий продукт може застосовуватися як профілактичний засіб кожен день.

Ссылка на основную публикацию