Сафрол в косметології: властивості і варіанти застосування

афрол – це органічна речовина, що відноситься до класу фенілпропаноїди. Його цілющі властивості відомі з античних часів, хоча широке застосування в сучасній косметології це з’єднання знайшло відносно недавно. Сафрол є важливим компонентом багатьох засобів, призначених для шкіри обличчя, хоча в чистому вигляді використовується не так часто. Також він міститься в деяких популярних ефірних маслах (мускатного горіха, анісу зірчастого). Які можливі варіанти використання сафролу в сучасній косметології? Про це ми сьогодні і поговоримо.

властивості

Підбираючи собі засіб для шкіри обличчя, далеко не всі жінки звертають увагу на перелік використовуваних в ньому інгредієнтів. Сафрол, лікувальні властивості якого дуже різноманітні, такого легковажного ставлення до себе не прощає. Він далеко не так нешкідливий, як може здатися, і в певних випадках здатний спровокувати серйозні проблеми зі здоров’ям. Те ж саме можна сказати про багатьох популярних в косметології інгредієнтах, до складу яких входить сафрол. Недотримання досить жорстких технологічних норм призведе до того, що навіть масло мускатного горіха може перетворитися на міну уповільненої дії. Але якісні засоби для шкіри обличчя, вироблені за всіма правилами, подібних «бонусів», на щастя, позбавлені.

сафрол

Корисні властивості:

  • Ефективне омолодження. Сафрол – це чудовий інгредієнт, який успішно бореться з безліччю мімічних та вікових зморшок, регенерує клітинні мембрани і робить непомітними гусячі лапки.
  • Сприятливий вплив на волосся: додаткове харчування цибулин, запобігання облисіння, боротьба з ламкістю і сплутаністю.
  • Захист шкіри обличчя. Сафрол є найпотужнішим антиоксидантом. До того ж він охороняє епідерміс від несприятливих факторів навколишнього середовища (жорстке ультрафіолетове випромінювання, значні перепади температур).
  • Допомога серцево-судинній системі: поліпшення згортання крові, зміцнення стінок судин.
  • Виражену лікувальну дію на шкіру. Сафрол ефективно бореться з куперозом, розацеа і висипом вугрів, прискорює загоєння ран і порізів, усуває запальний процес і сприяє регенерації навіть дуже глибоких шарів епідермісу.
  • Додаткове зволоження для шкіри обличчя.
  • Боротьба з целюлітом, зменшення жирових відкладень.

варіанти застосування

Властивості препаратів на основі мускатного горіха (адже сафрол – один з найважливіших його компонентів) роблять їх застосування в косметології вкрай бажаним. Варіантів тут безліч.

Способи використання:

  • денний крем (рекомендований для чутливої ​​і сухої шкіри);
  • нічний крем (особливо для в’ялої шкіри, що в’яне);
  • догляд за зоною навколо очей;
  • зволожуючі препарати для обличчя, шиї і зони декольте;
  • бальзам для губ;

  • захисний крем для губ;
  • маски для вікової шкіри;
  • лікувальна косметика, призначена для боротьби з куперозом, висипом вугрів і розацеа;
  • креми і гелі після гоління;
  • засоби для догляду за волоссям;
  • препарати, що забезпечують безпечний для здоров’я загар.

Запобіжні заходи

  • сафрол не є наркотичним препаратом, але в багатьох країнах він входить до переліку речовин, вільний обіг яких заборонено (в РФ – список I);
  • результати деяких досліджень дозволяють зробити висновок про те, що сафрол може виявитися токсичним, так як порушує роботу печінки і нирок, негативно впливає на репродуктивну і нервову системи, проте з такою думкою згодні далеко не всі косметологи і дерматологи.

коротке досьє

  • сафрол (safrole) – жовтувата або безбарвна рідина зі своєрідним і незвичайним запахом;
  • хімічна формула – 3,4-метілендіоксі-1-аллілбензол;
  • добре розчиняється в етанолі і мінеральних маслах, але не в воді;
  • міститься в багатьох ефірних маслах (мускатного горіха, анісу зірчастого);
  • високий вміст ненасичених жирних кислот забезпечує виключно швидке всмоктування через шкіру, через що застосування сафролу в косметології пов’язане зі значними обмеженнями.
Ссылка на основную публикацию