Скільки важить страус: маса мозку, яка маса дорослого

Іноді в природі трапляються страуси, маса яких досягає 200-250 кг. Ці швидко бігають пернаті мають пласку груди, у них немає кіля, недорозвинені махові пера. Голова порівняно маленька, шия довга, ноги дуже сильні. Мозок страуса – цієї найбільшої птиці – важить близько 40-42 г, а очі – вдвічі більше. Живуть ці пернаті в пустельних і напівпустельних районах, саванах на Африканському і Австралійському континентах. У всьому світі є 3 різновиди цих пернатих. 

Скільки важить страус, можна легко дізнатися зі спеціалізованих довідників

Скільки важать африканські страуси

Африка є основним місцем проживання цих пернатих. Вага дорослого страуса може досягати 230-250 кг. Доросла особина часто має зріст не менше 2,5 м, а деякі екземпляри виростають і до 300 см. Середня вага такого гіганта зазвичай дорівнює 150-160 кг. Якщо пернатий живе в неволі, то при якісному харчуванні домашньої харчуванні він може набрати масу близько 240-260 кг. Але такими параметрами володіють лише самці.

Самки багато в чому поступаються їм. Вони мають менший зріст, а їх масові показники поступаються самцям на 30-40 кг. М’ясо самок досить смачне, але його можна отримати обсягом тільки до 90-100 кг.

Їстівні і яйця цих птахів. У страусиної кладці кількість яєць коливається від 15 до 25. Кожне з них важить від 2,5 до 3,6 кг. Пташенята, які вилуплюються з таких яєць, зазвичай мають масу від 1,8 до 2 кг. Це важливий показник для фермера, так як чим більше народжується пташеня, тим швидше від зростає. Така особина сильнішими за своїх родичів. На фермах одомашнені пернаті щорічно відкладають від 35 до 50 яєць, але при належному догляді розвиваються на дорослу особину від 25 до 40 пташенят.

Також рекомендуємо прочитати:

Це дає приблизно від 1500 до 2000 кг м’яса на рік від 1 сім’ї страусів. Крім яєць і делікатесних м’ясних продуктів птиці дають пір’я. У дорослого пернатого вага пір’я досягає 1,8-2 кг.

Чотирирічний пернатий цього підвиду в висоту досягає 2,2-2,5 м, а важить самка цього виду близько 160-180 кг.

Існує підвид африканських пернатих цього виду, який проживає на території Сомалі. Він носить назву горайо. Це досить великий птах. Хоча тільки що вилупилися пташенята у вазі не перевищують 1,3-1,5 кг, при гарній кормовій базі вони набирають за 120 діб масу в 18-20 кг. В гнізді ніколи не буває більше 10 яєць.

Африка є основним місцем проживання цих пернатих

Чотирирічний пернатий цього підвиду в висоту досягає 2,2-2,5 м, а важить самка цього виду близько 160-180 кг. У цього виду жіночі особини більші за самців і, відповідно, важче. Вони мають великі очі з красивими, довгими віями. Ще одним відмітним ознакою цього підвиду є прямий дзьоб з добре вираженим ротовим отвором. Також у горайо видно голі (не закритим пір’ям) вуха. У страусів віком 11-14 місяців пір’я пофарбовані в чорний і коричневий кольори. Сім’я пернатих даного виду складається з 1 самця і 5 самок.

Який толк від страуса (відео)

Австралійський вид

Що мешкають на Австралійському континенті птиці називаються ему. Цей підвид пернатих любить селитися в трав’янистої місцевості або на ділянках, закритих різними чагарниками. Австралійський ему набагато дрібніші за своїх африканських побратимів. Ноги у нього мають по 3 пальці. Вага страуса сягає 100 кг. Коли птах сидить на яйцях, то вона втрачає до 30% своєї початкової маси.

При розведенні ему на фермі в разі наявності хороших умов і якісного харчування вага самця ему може досягти 150-160 кг. Самка має масу на 30-40 кг менше. Яєць цей підвид страуса відкладає не так багато, як його африканські побратими. Вага народженого пташеня ему рідко доходить до 0,4 кг.

Пір’я (по вазі) у австралійських страусів значно менше, ніж у африканських. Самці можуть вирости до 2-2,5 м, самки мають зростання від 170 до 200 см. Незважаючи на менші габарити, ему бігають так само швидко, як і африканські види страусів. М’ясо їх дуже смачне, хоча ему дають його на 30% менше, ніж африканські особини. Так як ему люблять харчуватися зерновими культурами, в деяких регіонах Австралії дозволено їх відстріл.

Ссылка на основную публикацию